Onkruidborstel

Deze diashow vereist JavaScript.

De onkruidborstel is ontworpen om grond, mos, onkruid, etc. van het terrein te borstelen. De onkruidborstel van Kempmachines is aan te koppelen aan de (mini)shovel, (mini)kraan, trekker, heftruck e.d.

Door gebruik te maken van een zwenkfunctie met het draaipunt tegen het voertuig is een groot zwenkbereik mogelijk, namelijk 70 graden naar links en naar rechts waardoor de onkruidborstel ver naast het voertuig kan komen en hierdoor is er goed zicht op de borstel.

De onkruidborstel is ontworpen met een pendelende constructie waardoor de borstel bodemvolgend is, daardoor is het bij oneffenheden van +/- 15 cm niet nodig om de hoogte te corrigeren. Tegelijk hiermee kan de hoek van de borstel worden versteld door het frame te heffen of te laten zakken voor een meer of minder agressieve werking.

Voor een 3-punt – en heftruck aanbouw is er een nieuwe optie op de markt. De optie brengt de machine in staat om de borstel 15 graden te kantelen. Zowel voor- als achterover kan de borstel 15 graden versteld worden. Het voordeel hierbij is dat door het kantelen de borstel agressiever gebruikt kan worden.

Het 15 graden kantelen van de onkruidborstel kan zowel mechanisch als hydraulisch bediend worden. De prijzen hiervan zijn:

  • Mechanische verstelling €350,-
  • Hydraulische verstelling €450,-

 

  • De diameter van de borstel is 750 mm.
  • Met twee hydraulische functies kan de borstel worden bediend.
  • Leverbaar met een borstel van bladstaal of staalkabel.
  • Als optie is een Rubberflap leverbaar welke is te verstellen in meerdere standen.